Wie is Elmer den Braber?

Delen mag!
Beste lezer,

Elmer den Braber had als kleine jongen de ambitie om sloper te worden, je weet wel: oude gebouwen laten imploderen met springstof. Dat was voor hem een fascinerend toekomstig beroep.

Later, vanwege zijn liefde voor sport en zijn vlotte pen, zinspeelde hij met de gedachte om sportjournalist worden. Hij heeft veel geoefend bij de schoolkrant en schijft nu af en toe voor een lokaal huis-aan-huis blad. Ook houdt hij een online blog bij. Maar sportjournalist, dat niet. Die nachtelijke deadlines zouden hem te veel worden.

Tijdens zijn middelbare schoolperiode was Elmer erg succesvol met de verkoop van Chupa Chups, hippe energiedrankjes en het ombouwen van playstations. In de vroege uurtjes verdiende hij ook nog een zakcentje bij als dagbladbezorger.

Elmer vindt de revolutie van het internet bijzonder om mee te maken en volgt de ontwikkelingen op de voet. Van de eerste bliepende dial-up modems, ruzies met UPC om de wegvallende verbinding en torenhoge rekeningen vanwege het binnenhalen van een paar MB aan mp3’s, tot het huidige internet speelveld, Elmer was erbij.

Na het behalen van zijn VWO diploma en zijn rijbewijs (met het laatste was hij veel blijer), koos Elmer voor de HBO opleiding communicatie, om zijn schrijftalent verder te ontplooien. Na een inspirerende en zeer leerzame stage bij Bex* Communicatie in Eindhoven wist hij het: het arbeidsproces is voor hem geknipt.

Na een jaar bij KPN als “Save Team medewerker” (mensen die hun abonnement willen opzeggen, overtuigen om te blijven, dat lukte wonderwel goed), zette hij zijn carrière voort bij Bechtle direct, een B2B ICT leverancier, met name om zijn commerciële kant verder te ontwikkelen. Hij begon als accountmanager binnendienst en specialiseerde zich vervolgens tot software licentiespecialist. Na ruim 6 jaar nam hij afscheid als teamleider van de software afdeling om voor zichzelf te beginnen als zelfstandig ondernemer. Slimmer Social werd geboren.

In tussentijd had Elmer zich namelijk dagelijks verdiept in de snel ontwikkelende wereld van social media. Het bleef niet alleen bij bestuderen, maar hij zette het ook om in daden. Af en toe komen Elmers bijdragen ook hier en daar op het wereld wijde web terecht.

Na zelf al enige tijd actief te zijn op social media, begon het schrijversstemmetje waar hij al jaren enige hinder van ondervond, ineens heel hard te roepen. Het spannende levensverhaal van een NSB dochter broedde in zijn hoofd. Het was een nu of nooit moment: of Elmer zou het verhaal op papier zetten, of hij zou het voor altijd laten gaan als een heliumballon op een mooie zomerdag. Hij koos gelukkig het eerste.

Toen hij tijdens een vakantie in Frankrijk in juni 2011 een artikel in Elsevier las over TenPages.com, was hij direct gegrepen door het crowdfunding concept. Onmiddellijk nam hij de pen ter hand en plaatste bij thuiskomst de eerste 10 pagina’s van zijn manuscript online. Met name dankzij social media waren 6(!) weken later alle 2000 aandelen verkocht. Aangezien de aandelen € 5 per stuk kosten, was het Elmer gelukt om €10.000 op te halen voor zijn roman “Mijn vader was een NSB’er”. Zijn dank voor de aandeelhouders is nog altijd groot.

Het manuscript is afgerond en momenteel is TenPages.com voor Elmer op zoek naar een geschikte uitgever. Als het boek eenmaal in de winkel ligt, is Elmer ervan overtuigd dat het publiek zijn schrijfsel ook zal waarderen. Social media zal uiteraard een belangrijke rol spelen bij de promotie en Elmer zal zijn uiterste best doen om het dividend voor alle aandeelhouders zo hoog mogelijk te laten zijn

 

Elmer is getrouwd, heeft twee zoontjes van 2 en 4 jaar oud en indien de tijd het toelaat vereeuwigt hij de avonturen van het vaderschap in een blog.

Zelf is Elmer geen professioneel sloper geworden, maar zijn zoontjes laten de boel regelmatig imploderen (zie foto). Daar neemt Elmer schoorvoetend genoegen mee.

Eindrapport:

  • Nederlands: 8,5
  • Wiskunde: 6-
  • Engels: 8
  • Natuurkunde: 6+
  • Scheikunde: 5,5
  • Aardrijkskunde: 8
  • Geschiedenis: 8,5
  • Lichamelijke opvoeding: 8-

 

Was getekend,

 

C. Vitae

 

Contact opnemen met Elmer kan hier.

 

 

Op LinkedIn kijken kan natuurlijk ook. Maak gerust een connectie.

 

View Elmer den Braber's profile on LinkedIn